"It's five days after Christmas and still no snow ... But still nothing to write about"


"It's five days after Christmas and still no snow ... But still nothing to write about"
Ah, rubriken säger väl allt, det än ingen snö och alla här i karlshamn är väl lite haft besvikna tror jag.. Men jag har inte bara dååååååååååååliga nyheter utan också braaaaaaaaaaa nyheter! Man kan ju inte bara skriva dåliga nyheter i ett inlägg? Okej, vi tar det från början! Julafton va kuuuuul! Vi hade riktigt roligt och jag fick mycket fina julklappar av min kära släckt! På söndagen tog vi en pause eftersom att vi hade firat jul hos min kära farmor och farfar dagen innan jul med pappas släckt! Men där kom ju också "Min lilla julklappsutdelning med gratis länkar!" Så dom som nu har skrivit i en kommentar att dom nu gjorde som det stod på mitt inlägg har nu fått en gratis länkning som jag kommer att länka i detta inlägget! Där nere någonstans!Över till julfirandet.. På måndagen var vi igång igen! Då körde familjen upp till Sölvesborg för att fira jul med mormor och morfar och mammas släckt! Vi hade riktigt roligt där med, och.. M&M..mmhh.. LOVEIT! Aja, när vi kom hem på kvällen var vi helt slut! Skönt att vara ledig dagen efter (kollade jag och pappa på makro objektiv till mej), och dagegen efter (gjorde typ ingenting), och dagen efter.. Och DÄR är vi nu! Torsdag och jag och mamma ska in till stan idag! YYIPIII. Ni viet mellandagsrea!? Men framförallt ska vi lämna in mina skror på lagning! Nu ska jag inte skriva mera för jag tror inte ni knapt har orkat att läsa hälften redan! Poss&hej! ♥
LÄNKNINGAR:


Så det va dom så länge! Men ni kan fortfarande fortsätta!

Fotografera fyrverkerier till nyår!

Vill du fota raketer på nyår? Här är några jätte bra tips som du kanske kan ha användning av!

Du behöver:
- Kamera
- Trebensstativ
- Fjärr- eller trådutlösare
- Tålamod och varma kläder


1. Montera kameran på stativet.
För att inte få skakiga bilder i mörkret, använder vi oss av stativ.


2. Inställningar.
Ställ in kameran på M, sätt ISO på 100 för minsta möjliga brus och välj en ganska liten bländare - runt f10 och mindre (högre tal).
Eftersom kameran har svårt att hitta fokus i mörker, så ställer du in fokusen på Manuell.
Koppla in fjärrutlösaren/trådutlösaren - du måste ställa in kameran i självutlösarläge för att den ska fungera (vet du inte hur man gör rekommenderar jag att du testar den i god tid innan tolvslaget).


A)
Slutartiden ställer du in på BULB (BULB ligger ett steg efter den allra längsta slutartiden).
Genom att trycka in avtryckaren i BULB-läge börjar kameran exponera. Sluta genom att släppa avtryckaren. På så vis kan du anpassa slutartiden efter hur fyrverkeriet tar sig. Tryck in när den skjuter upp - släpp när den exploderat.


B)
Om du tycker att BULB-läget är för komplicerat kan du ställa in slutartiden själv i förväg.
Ställ den någonstans mellan 1-10 sekunder. Prova dig fram och se vad som blir bra.
En del vill ha med hela raketens färd, andra vill bara ha med lite av "sprättet" när den exploderat.


3. Tips!
Ta många testbilder. Det är ingen idé att förvänta sig att det ska bli perfekt direkt. Lycka till!


Julklappsutdelning!


Länk (Blogkeen)
Länk (Bloglovin')

"My Christmas has been good, or more than good!"

Då är snart också denna julafton över.. Allt går så fort :( Men jag vill bara säga ett stort tack till mammsen och pappsen, mormor och morfar, farmor och farfar, och min kära syster och min bääästuuuusss Carolina för alla julklapparna! Är grymt glad för dom, hoppas ni blir glada för mina!? Bilder kommer imorgon! Ha en fortsatt trevlig kvääääääääääääääll. Önskar en glad Stina! ♥
En oredigerad bild tagen idag, (som ni ser, ingen snö.. Bara reeeeegn!) )':

24 december

Julafton! Den mysigaste, roligaste, och den sjukt bästa dagen på hela året! Älskar känslan att vakna upp på morgonen och kommer på att det är julafton! (men denna julen utan snö..) Känns ändå inte som riktig jul, men nu när bästa mormor, morfar & farmor och farfar har kommit och vi har ätit julbord, kollat på kalle anka mm. jag och syster har knäppt roliga bilder med kameran, vi ska snart fika och efter det väntar julklappsspelet och julklapps utdelning, så känns det faktiskt som att julen har kommit detta året också! Jag har inte så mycket mer att säga förutom att jag älskar julen och att jag hoppas ni har haft en underbar dag och kommer få en lika underbar kväll med dom som ni firar med!
God jul allihopa! ♥
Dock blev bilderna lite dåliga, men det är sånt ni får leva med! :D

Självporträtt, julstädning julgodis mm!

Jag vet att självportätten inte blev så himla fina, men de här va ändå en av de 2 finaste! Dagen började med att stiga upp ur sängen (; Känslan att kunna ligga kvar i sängen och inte behöva gå upp och gå till skolan! ÄLSKAAA.
Sen blev det att städa rummet, julfint vetni! Efter det gick jag ut och fotade de här och några till bilder, KKAAALLLT!! Det va typ para några plus eller nått (3 Cº + ..) Och som ni ser så har det fortfarande inte kommit någon snö.. :( saaadfacceeee! Det är ingen riktig jul utan snö ju.. Aja, jag håller fortfarande på med städningen eftersom att jag gick ut och fotade mitt i allt, och sen ska man redigera dom med.. När jag är klar ska jag och mamma sätta sånna där pluppar i apelsinerna ni vet som man brukar göra?.. :)
Det är så himla skönt att ha lov nu, önskar det varade för evigt!

"When you're bored is the best there is to watch videos, and this is the best on my the top list right now!"

Vet är det jag precis la ut en video men bara för att jag ääääääääääääälskar att sitta och kolla på en massa videos när man har tråkigt så får ni lite mera! Vet att det är många ;)

Mange Makers - Mange bjuder
Takida - You Learn

Skrillex - First of the year
Rihanna - We found love

Amanda Fondell - All this way

"So amazingly cute"

Awwiiii! Jag verkligen ÄLSKAR denna reklam, Agrias jurförsäkring! Blev helt kär när jag såg det första gången på tvn.. Var sååå tvungen att lägga upp den! :D
Är han inte söt?! ♥

Skolarbete med hjälp av facebook

Just nu sitter jag i skolan med dom bästa på en engelska lektion, men vi har inget att göra så det får bli facebook och bloggen så länge, gitt! Älskar vår mentor, maaaaaaaaaatts ♥
Ha inget med speciellt att skriva så säger, posshej!
Blir en bild från weheartit, för har ju inga bilder på denna datorn!


"It's almost over, stand it!"

Rubriken säger egentligen allt! Sista provet idag och skolan är snart slut! (på onsdag) Jag säger bara, håll ut och kämpa ut i det sista! Det gjorde jag. Nu är alla mina prov slut för tillfälligt! Det är bara en läsläxa tills imon, (som jag kom på att vi hade idag..) och sen är boken vääääääääärldens tråkigaste med.. -.- sen har man typ halva boken kvar med.. Woopps! :O

Dålig uppdatering, men ibland får det bli så..

Är jätte ledsen för den här dåliga uppdateringen de senaste dagarna, har inte hunnit med p.g.a de här jäkla PROVEN! Så jag får skylla lite på dom.. Har också pluggat stenhårt i helgen till mitt SO prov imon. Sista provet innan jullovet som börjar på onsdag! YES!

Asså är det bara jag som tycker att det är lite mycket med skolan? Man börjar skolan klockan åtta på morgonen, pluggarpluggarpluggar hårt hela dagen, slutar vid tre, går hem med en massa läxa och PROV som man har i veckan, pluggarpluggarpluggar för att KUNNA LÄXORNA, tillslut HINNER man inte plugga mera eftersom man måste sova för att orka med nästa skoldag, efter en hård dag som man knappt inte hunnit göra någonting förutom att pluggapluggaplugga, knappt ingen mat, knappt ingen rast, knappt ingen FRITID, har misat träningen, har missat det roliga som man tänkte göra, har missat allt, pågrund av de här JÄKLA LÄXORNA som pågår vecka, efter vecka, efter vecka, efter vecka.. Nästa dag, börjar skolan klockan åtta, pluggapluggapluggga hela dan, hem vid tre, pluggapluggaplugga hela eftermidagen/kvällen. Sovasovasova, pluggapluggaplugga, sovasovasova.. SÅHÄR HÅLLER DET PÅ. SLUTAR DET ALDRIG!? Inte ens på helgerna får man vila, utan då har man antingen läxa eller prov till måndagen. Där va den helgen förstörd, efter helg, efter helg.. Livet blir tråkigt.
Ellerhur ni lärare, ni kan inte annat en att hålla med!?
MVH en uttråkad Stina som inte har något liv kvar.

Myspys!

Sitter och myser i soffan, äter chips, kollar på 2 1/2 män, och pluggar till svenska provet som jag har imon. Det går INTE BRA. Har pluggat på det sen måndags och jag kan fortfarande inte det. Så jag är lite så här: ge upp stil nu. Men man får inte ge upp! Eller jo.. men aja. Jag ska plugga lite till till typ nio halv tio sen orkar jag inte mera! Sen får det gå hur det går imon, jag skiter i vilket. Nu ska jag plugga vidare, blir nog inget mer inlägg ikväll.
Ha det bra! ♥

"There is not anything more to say than .. third Sunday of Advent!"

Hejhopp alla glada! Tredje advent idag ja.. Det närmar sig jul och jag och mamma ska in till stan för att shoppa julklappar! Så jag hinner inte snacka så mycket mer! :) ♥

"Rubrik"

Älskar verkligen min rubrik till detta inlägg, den passar så bra! ;)
Sorry för dålig uppdatering idag, jag har nämligen varit i full gång med årets pepparkaksbak jag och mamma! Och som vanligt så blev dom ju missbildade! Tjocka, fula, men goda! Ikväll ska jag hem till Emma och tillbringa kvällen där med mat film och med de bästa vännerna! Så nu får jag hoppa in i duschen och fixa mej snart tror jag.
Puss&kram! ♥

"Life right now at home with me"


Plugga järnet..

Man kan ju säga att jag är rätt trött nu, har suttit från tjugo över 3 till typ lite i åtta och bara pluggat på spanska provet som vi har imon, och mer kommer det bli ikväll kan jag säga. Och idag fick jag reda på att jag har fysik läxa också imon.
Not fun.. -.- så jag sitter och pluggar på det med nu.
Längtar så himla mycket tills imon, för då ska inte något förstöra min dag förutom vår fysik lärare Petronella och spanska provet, och biologi Pia. Annars så! Jag ska F Ö R S Ö K A iallafall att vara lite glad när man ska gå någonstans till dit man inte vill gå. Det blev en komplicerad mening! :)
Men just nu längtar jag extremt till jullovet! bara typ två veckor kvar, eller ja, ganska exak faktiskt.


"An ordinary day for me, boring and not a bit different, as usual."

Hej. Det blev nog det TRÅKIGASTE hejet som jag någonsin skrivit. Men just därför att jag är på tråkhumör.. Min dag har varit.. inte kul. Tråkiga lektioner i skolan, korta raster, jag har knappt inte träffat Jakob och har inte gjort så mycket med mina andra kompisar heller. Har bara varit almänt däppig och gått och tänkt på en massa saker för det är en del som har hänt de senaste dagarna. När jag kom hem fick jag sätta mej dirrekt och plugga, för jag har 20 engelska glosor tills imon, spanska prov på fredag och kemi prov på måndag. Så det är därför jag inte har kunnat blogga så mycket den här veckan, det har bara blivit korta inlägg för att inte känna mej allt för taskig. Det enda som varit bra idag har varit min U N D E R B A R A  S O V M O R G O N som jag har haft idag. Tack gud för att den finns(!!!) och sen har vi åkt skridskor idag med klassen. Det var det roliga! Hoppas att min dag blir bättre imon, (iallafall i skolan) sen när jag kommer hem igen blir det att plugga spanska och kemi.. hatar att ha kemiprov på MÅNDAGAR! Där var min underbara helg förstörd. TACK SÅ HEMSKT MYCKET SKOLAN.
Men på fredag ska jag iallafall inte plugga ett skit, den ska dom inte förstöra för mej. Då ska jag ängna min dag (efter skolan) på stan med min älsklings mamma för att shoppa julklappar!
Blir en bild från weheartit! Ha en bra kväll :)
"Even if you hate your friends for a day, do not forget that there are those who have helped you through your life, and do not forget that there are people you love the most when you're standing there alone."

Ö N Ö D I G T I N L Ä G G

Ah, det är det här jag gör i photoshop när jag inte har något att göra, som nu :)
Tyvärr gick det inte att göra bilden större..
O N Ö D I G T  I N L Ä G G .

Nothing special..

Det blev knappt inget bloggande igår heller, bara en lite video. Idag har jag träffat Emma efter skolan. Vi lagade pasta med köttbullar och passade hennes lilla syster! Mysigt! På kvällen har pluggat matte och spanska till provet på fredag. Inte lika mysigt kan jag säga, har även en massa engelska glosor tills på torsdag med.. Sånt är livet! {:
Nu sitter jag i soffan framför tvn och kollar på Äntligen hemma och myser med mamma och finduz.
Ha en bra kväll! ♥

Whats goin on..


Växjö

Godmorgon! Nu är klockan 05:57 och jag ska sticka till växjö för att spela cup, så jag kommer inte att blogga idag!
puss!

"First day of december, and not a snowflake"

hömm.. Är faktist lite halft sur på att inte snön har kommit hit till lilla Karlshamn en.. Det känns ju inte som riktig jul annars! Aja, men vi får väl nöja oss med det vi har :)
Idag har jag varit i skolan som vanligt, efter stack vi hem till emma för att plugga, även om det inte blev så mycket till pluggande... Men sånna är vi! Kvällen har spenderats med familjen och framför FACEBOOK! :D
Har dock inte tagit några nya bilder IDAG, men ni får nöja er med den här!
Såg ni julkalenden idag kanske? Jag missade den helt idag, tänkte inte äns på att den gick på tv! Får väl bli en annan dag.
Poss!
En månad med världens bästa kille idag med! Även om vi kanske inte har träffats så mycket på sistone så älskar jag dej över allt annat jakob! ♥♥♥

RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!